Üdvözöljük a Jankovich Miklós Általános Iskola honlapján!

Digitális távoktatás

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők!

A Kormány határozata alapján a mai naptól fokozatosan megkezdjük a digitális távoktatás megszervezését az E-kréta felületén.
Kérjük, kísérjék figyelemmel az E-kréta rendszerét (https://klik030099001.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login ), egyúttal jelezzék az osztályfőnököknél, ha problémába ütközik a felületen történő kapcsolattartás.


Üdvözlettel: Iskolavezetés

 

Módosítás dátuma: 2020. március 17. kedd, 21:50
 

Tájékoztatás

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Miniszterelnök Úr péntek 21:15-órakor tartott tájékoztatója, valamint az operatív törzs - Maruzsa Zoltán államtitkár-, ma 15:00 -órai sajtótájékoztatóján kihirdetettek alapján, 2020. március 16. hétfőtől, új oktatási munkarend- tantermen kívüli digitális oktatás kerül bevezetésre! A tanítás nem szünetel, távoktatáson keresztül tanulnak majd tanulóink.

Iskolánk, mint minden hazai közoktatási intézmény bezár, a járványügyi helyzetre tekintettel tanulókat nem fogad! Kérjük, gyermekük felügyeletéről az operatív törzs ajánlásainak megfelelően gondoskodjanak! A kialakult helyzetre tekintettel, megértésüket, segítő együttműködésüket ezúton is köszönjük!

A pontosítások után, a lehető legrövidebb időn belül, a részletekről tájékoztatjuk Önöket!

 

Tisztelettel: Az iskolavezetés, Kiss József igazgató Úr nevében, Márta István igazgató helyettes

 

Játékos foglalkozás lemondása

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt iskolánk iránt érdeklődő Szülők!
Az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:
március 17-én nem tartunk játékos foglalkozást a leendő elsősöknek.

Módosítás dátuma: 2020. március 17. kedd, 12:00
 

Meghívó leendő elsőseinknek

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kedves Leendő Kisiskolás!

 

Köszöntünk Téged abból az alkalomból, hogy jövőre iskolás leszel!

Arra gondoltunk, hogy biztosan szeretnél megismerkedni az iskolával, találkozni leendő iskolatársaiddal és a tanító nénikkel. Vidám összejövetelekre várunk téged:

 

febr.  18. Játékos ismerkedés az iskolában 13 órától

márc. 17. Kézműves foglalkozás 13 órától

máj.  12. Tavaszi sportos találkozó 13 órától

 

Szeretettel várunk:


Andi néni és Éva néni


 

Módosítás dátuma: 2020. január 20. hétfő, 08:59
 

Koronavírus tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására: - A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő: https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/

Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.) - Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu). - Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről. - Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz: o konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal, o a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el, o amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog. A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Üdvözlettel: Klebelsberg Központ

Módosítás dátuma: 2020. március 17. kedd, 12:00
 

Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás PDF
Ezt a lapot azért hoztuk létre, hogy bárki betekintést nyerhessen a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola életébe és a legfontosabb eseményeibe.
Rácalmás város dinamikusan fejlődő mintegy 4200 lakosú város a Duna jobb partján, Budapesttől mintegy 61 km-re délre, Dunaújvárostól 10 km-re északra található, a 6-os főút mellett. A természeti értékekben gazdag környezet, a műemléki védelem alatt álló Jankovich-kúria, az ófalu hangulatos utcái, a település központi fekvése, a fejlett infrastruktúra mind olyan adottság, amely hozzájárul a nyugodt, békés légkör kialakításához.
Dunaújváros közelsége számos előnnyel jár a község számára, úgymint munkahelyek, továbbtanulási lehetőségek stb.
Honlapunk böngészése közben megismerkedhetnek iskolánk történetével, fontosabb programjaival, a tanulmányi versenyeken eredményeket elért diákjainkkal, hagyományainkkal és a tanítási időn túli tevékenységeinkkel.
Iskolánk alapítása óta elismerten magas színvonalú oktató, nevelő tevékenységet folytat. Esztétikus környezetben, családias légkörben, a szülőkkel együttműködve ideális létszámú osztályokban tanulnak a gyerekek. Korszerű, a mindennapi életben jól hasznosítható tudást nyújtunk, szem előtt tartva a gyerekek egyéni adottságait. Gazdag programválasztékunkkal és színvonalas rendezvényeinkkel hozzájárulunk tanulóink iskolán kívüli ismeretszerzéséhez, tehetségük kibontakoztatásához. Nyitottságunkkal lehetőséget teremtünk a szülőknek, volt tanítványainknak, a település lakóinak az itt folyó értékteremtő munka megismerésére, és az abban való részvételre. Fontosnak tartjuk, hogy a közösség, a gyerekek, a pedagógusok, a szülők, a falu lakói magukénak érezzék az iskolát, büszkék legyenek szellemiségére.

 

Kívánunk hasznos és kellemes időtöltést honlapunk böngészése közben és legyen vendégünk máskor is.

 

Az iskola dolgozói
 


3. oldal / 3