Címlap Hírek, aktualitások Friss hírek Mesterségünk címere

Mesterségünk címere

E-mail Nyomtatás PDF

 

Mesterségünk címere

3.a osztály

Előzetes feladatként mesterségek neveit gyűjtöttük össze csoportonként, és párosítottuk az általuk használt munkaeszközeikkel.

A csütörtöki nap reggelét izgalommal vártuk, mert lehetőség volt egy mesterség öltözékét felvenni és szerszámait bemutatni.

Amerikából jöttünk mesterségünk címere… játékkal kitaláltuk a mesterségeket. Már jól alakult a tantermi hangulat, mely csak fokozódott.

Tantárgyi koncentráció keretében a matematika órán tanult: - Mérések témakört kapcsoltuk tevékenységeinkhez. Ugyanis a hosszúság mértékegység elég sok megjelent” kis mester” fontos eszköze, melyet a sok mérőszalag megléte is bizonyított.

A mesterségeket a drámapedagógia módszerével jelenítettük meg részleteiben. Így alakult meg tantermünkben az asztalos műhely, autószerelő műhely, a kőműves, fodrász, kutyakozmetikus. Mivel anyakönyvezető is volt a kis mesterek között még egy rögtönzött esküvői ceremóniát is szerveztünk.

Végezetül Mekk Elek meséjét tekintettük meg tanulságul, hogy hogyan NE dolgozzék egy mester!

Hangulatos, tanulságos, sok gyakorlati ismerettel megtöltött élményekkel teli napot tölthettünk el közösen, melynek során egy új oldaláról ismerhettük meg egymást.

Rácalmás, 2020. november 9.

Bogár Szilvia

osztályfőnök

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!