Címlap Határtalanul

Sikeres volt a Határtalanul pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

Iskolánk hetedik évfolyama, az idei tanévben egy rendhagyó kirándulás nyertese lesz. Az Emberi erőforrások Minisztériumának „Határtalanul”pályázatán nyert pénzből 5 napos Erdélyi (ezenbelül Székelyföldi) tanulmányi kiránduláson vesz részt.

- A Határtalanul program célja az anyaországi és a külhoni-magyar kapcsolatok erősítése,elmélyítése. A kirándulás keretében magyarországi iskolák tanulói osztálykirándulásokon vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat, élményeket szereznek a külhoni magyarságról.

A székelyföldi Tusnádfürdő lesz a bázishelyünk, ahonnan mindennap kiruccanva, felfedezzük a környék híresebb nevezetességeit. Meg fogjuk látogatnia parajdi sóbányát, elmegyünk a Szent Anna tóhoz, és olyan nevezetes történelmimagyar városokban fogunk megfordulni, mint Csíkszereda, Kézdivásárhely. Odafele megállunk Gyulafehérváron, a visszafele úton pedig Vajdahunyad híres várát nézzük meg. Bízunk benne, hogy a gyerekek számára meghatározó élményeket fog jelenteni az Erdélyben eltöltött 5 nap.

Üres kézzel nem mehetünk vendégségbe, ezért Rácalmás Város Önkormányzatától és a diákok szüleitől kértünk segítséget. A Bányi, Eszenyi, Csurgó és Ranga család nagyvonalúan,a Képviselőtestülettel együtt készségesen segítettek minket saját készítésű rácalmási kézműves termékekkel. Büszkén adtuk át vendéglátóinknak az értékes ajándékokat. Nagyon szépen köszönjük a hozzájárulásukat!

Baksa László és Kiss Józsefné

 

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!