Címlap Hírek, aktualitások Friss hírek Iskolai munkarend 2021.04. 19-től

Iskolai munkarend 2021.04. 19-től

E-mail Nyomtatás PDF

 

Tisztelt Szülők!

 

2021. április 19. napjától az általános iskola 1-4. évfolyamai rendes munkarendben működnek. Ezek az évfolyamok hétfőtől ismét jelenléti oktatásban vesznek részt.

Az 5-8. évfolyamok 2021. május 10-ig továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt az oktatásban.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr tájékoztatása alapján

„.ha valaki nem akarja, hogy a gyereke iskolába menjen, van erre lehetőség, az iskolavezetők ezt engedélyezhetik…a jogszabályok erre lehetőséget biztosítanak. Viszont – tette hozzá – aki több mint 250 órát hiányzik, és nem osztályozható, annak osztályozóvizsgát kell tennie, ami a sikeres tanév feltétele”

Ez alapján kérem, hogy az a szülő, aki úgy dönt, hogy egyelőre nem szeretné, ha gyermeke a jelenléti oktatásban részt venne, az alábbi nyomtatvány ( Kérelem a jelenléti oktatástól való távolmaradásról 2021_04_19-től) kitöltésével jelezze az iskolavezetés felé! Ez alapján a távolmaradást engedélyezni fogom, a hiányzását igazoltnak tekintjük.

 

Tájékoztatom arról, hogy az otthon maradó gyermek felkészítése a szülő felelőssége. Ehhez a szükséges anyagokat a tanítók és a szaktanárok feladatok formájában biztosítják az iskolai Google Classroom/Kréta felületen keresztül. Online órák a jelenléti oktatás időszaka alatt nem kerülnek megtartásra.

Felhívom figyelmét, hogy a gyermek, a tanuló kötelezettségeinek teljesítéséről szóló

20/2012.(VIII. 30.) EMMI rendelet kimondja:

Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen

-       eléri, vagy meghaladja a 250 tanítási órát,

-       egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,

és emiatt a tanuló teljesítménye a tanévben nem volt érdemjeggyel értékelhető, tanév végén nem minősíthető, ezért osztályozóvizsgát kell tennie.

Az érintett tanulók erről írásban kapnak értesítést.

Tekintettel arra, hogy a járványügyi helyzetre adott stratégiai intézkedések képlékenyen a helyzethez igazodva alkalmazkodnak, ha fentiek tekintetében is változás áll be, azonnal értesítjük Önöket!

Kiss József

igazgató

Tekintettel arra, hogy a járványügyi helyzetre adott stratégiai intézkedések képlékenyen a helyzethez igazodva formálódnak, ha fentiek tekintetében is változás áll be, azonnal értesítjük Önöket!

 

Üdvözlettel: Iskolavezetés

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!